How To Use House wren In A Sentence
-
Down in the canyon, I often see the house wren, acorn and Nuttall's woodpeckers, wrentit, and, in winter, the yellow-rumped warbler.
-
Enemy number two is the house wren that routinely takes over nest boxes occupied by bluebirds and other hole-nesting birds, by puncturing the eggs or removing young nestlings…
-
The house wren is a small, sexually monomorphic and monochromatic migratory songbird that breeds throughout much of North America.
-
This hypothesis is supported by correlative and experimental evidence from various species such as kittiwakes, cormorants, house wrens, cliff swallows, and collared flycatchers.
-
House wrens and chickadees compete for cankerworms and caterpillars; wood ducks, gray squirrels, flickers, and screech owls fight for the same nesting sites.
-
Unlike many socially polygynous species, house wrens are sexually monomorphic; both sexes are a fairly uniform brownish gray.
-
House wrens and chickadees compete for cankerworms and caterpillars; wood ducks, gray squirrels, flickers, and screech owls fight for the same nesting sites.
-
This is fortunate, because house wren nestlings have prodigious appetites.
-
They have been found eating gray squirrels, possums, black rats, and house wrens.
-
The following spring, other birds - including bluebirds, tree swallows, house wrens and a host of other secondary cavity-nesting species - scout out and lay claim to these secondhand houses.
-
It struck the tier of rock below with clattering echo, displaced another stone twice its size, then bounced -- bounced -- and a slither of slaty rock the size of a house wrenched out -- shot into mid-air with crash and sharp clappering echoes -- Then the Pass was filled with the thundering roll.
The Freebooters of the Wilderness
-
Males in the cavity-nesting house wren frequently add arthropod cocoons to their nests during building, possibly as an ornamental cue for female choice.
-
A house wren feeds 500 spiders and caterpillars to her young in one afternoon; a brown trasher consumes 6,000 insects a day; a chickadee eats 138,000 canker worm eggs in 25 days; and, a pair of flickers eats 5,000 ants as snack.
Chapter 7
-
There are anecdotal reports of bluebirds and House Wrens taking over the nests of Ash-throated Flycatchers.