Get Free Checker

jabiru

[ UK /d‍ʒˈæbəɹˌuː/ ]
NOUN
  1. large mostly white Australian stork
  2. large black-and-white stork of tropical Africa; its red bill has a black band around the middle
  3. large white stork of warm regions of the world especially America

How To Use jabiru In A Sentence

  • Also, the magnificent frigatebird (Fregata magnificens), the roseate spoonbill (Ajaia ajaja), the anhinga (Anhinga anhinga), and the jabiru (Jabiru mycteria) are common. Coastal Venezuelan mangroves
  • Also, the magnificent frigatebird (Fregata magnificens), the roseate spoonbill (Ajaia ajaja), the anhinga (Anhinga anhinga), and the jabiru (Jabiru mycteria) are common. Coastal Venezuelan mangroves
  • This is the original jabiru, whilst the other species are imitations, having the same head and neck colouration, which is the reason they were given the same name. Mystery bird: jabirú, Jabiru mycteria
  • It is also known as the black-necked stork or jabiru stork. Mystery bird: jabirú, Jabiru mycteria
  • Our surveys have shown that the state has over 180 species of resident birds including jabiru storks, 5 species of ibises (including the scarlet), most of Venezuela's herons, sungrebes, sunbitterns, yellow knobbed curassows, scarlet macaws, hoatzings and a great number of raptors.
  • Along waterways and ponds you're likely to see parrots and macaws, hawks and jabiru storks.
  • There is an Australian bird that is also sometimes known as the jabiru, but it is taxonomically distinct: Ephippiorhynchus asiaticus. Mystery bird: jabirú, Jabiru mycteria
  • Park rangers and police from the nearby town of Jabiru searched through the night for the woman after the leader of the nine-member tour group called them using a satellite phone.
  • The African jabiru is more commonly known as the saddle-billed stork, Ephippiorhynchus senegalensis. Mystery bird: jabirú, Jabiru mycteria
  • In some areas of Australia, jabirus are also known as policeman-birds because of their black and white colouring and straight, very upright stance. At over 1.2 metres tall and with a wingspan of 2.2 metres, they are among Australia's largest birds.
View all